104 nových doménových koncovek k registraci

čtvrtek, 21. května 2014

Zájemci o pěknou internetovou adresu si mohou již vybírat z více než 100 nových doménových koncovek.

Počet univerzálních domén, které si mohou uživatelé a firmy libovolně registrovat, se od začátku roku 2014 rozrostl 5 násobně. K původním 25 generickým doménám (gTLD) nyní přibilo dalších 104 doménových koncovek. Proces, který započala v roce 2012 společnost ICANN (společnost spravující doménový prostor na internetu), pokračuje od jara letošního roku vysokým tempem a každý týden je možné začít registrovat 5-10 nových domén.

V současné době pouze 5 domén překročilo počet 30tisíc celosvětově zaregistrovaných domén. Podle stránek ntldstats.com je jedničkou doména .GURU, která byla spuštěna mezi prvními a má 57.000 registrací. Následují domény .berlin, .club, .photography a 在线 (čínsky online). Mezi českými uživateli je nejpopulárnější doména .guru, následována doménami .email, .bike a .photography.

Nové internetové adresy je možné registrovat na stránkách novekoncovky.cz, kde se také nacházejí informace o všech nových doménách. Projekt provozuje česká společnost Gransy s.r.o., která má přímou akreditaci na 100 aktuálně dostupných domén. Zákazníci a partneři společnosti tak mají okamžitý přístup k registracím a mohou čerpat veškeré výhody automatického napojení na zahraniční registry.

Poslání společnosti:
Pečovat o domény. Maximálně automatizovat procesy a umožnit zákazníkům jejich využití při správě doménového portfólia. Nabízet doménové nástroje a služby, které lze konfigurovat podle vlastních potřeb a schopností.

Copyright © 2014 - 2017 Gransy s.r.o., Všechna práva vyhrazena.

Mapa webu PC version English version